تأثیر کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست

کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست عوارض جبران ناپذیری را وارد می سازد. پوست برای آنکه قادر به تولید سیتوکین (طیفی از مولکول های مؤثر در تقویت سیستم ایمنی در مقابل عفونت های مختلف) باشد، نیاز به خواب متعادل دارد. خواب شبانه کافی حتی روی روشنایی پوستی که در شب به آن کرم زده شده است، تأثیر می گذارد. پیری زودرس در پی خواب ناکافی به سراغ پوست افراد می رود. از آنجایی که در اثر عوارض شایع پوستی ناشی از کم خوابی، سلول های پوست آسیب پذیر به نظر می رسند، می بایست به طور متعادل، 8 ساعت بخوابید. در ادامه به عوارض کمبود خواب نظیر آکنه های پوستی، پف کردن چشم ها، کم شدن رطوبت پوست و ... می پردازیم.

تأثیر کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست

کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست بدون عوارض نیست

کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست ، یک تهدید به شمار می رود و عوارض شایع ناشی از بی خوابی عبارتند از:
- نمایان شدن آکنه های پوستی: محققان حوزه سلامت و زیبایی در سال ۲۰۱۹ میلادی، طی یک سری تحقیقات پیرامون تاثیر بی خوابی بر پوست به ارتباط بین کم خوابی و آکنه پی بردند. برهمین مبنا پایین بودن کیفیت خواب افراد، پوست آنها را مبتلا به آکنه می کند. علاوه بر این، نمی توان از ارتباط تنگاتنگ میان خستگی در حین بلند شدن از خواب با آکنه نیز غافل شد.
همچنان که استرس را به عنوان عامل تشدید کننده کورتیزول و پروتئین های التهاب زا در بدن می شناسیم، افزایش سطح کورتیزول در کمبود خواب هم اتفاق می افتد. تأثیر منفی این ازدیاد کورتیسول بر تقویت سیستم ایمنی بدن، پوست را دچار بیماری می کند. شایان ذکر است که وجود آکنه در بدن به خودی خود، اضطراب و تنش را در اشخاص، پدیدار می سازد. خصوصا دخترخانم های نوجوان بیش از سایر مبتلایان در معرض آکنه، از جوش زدن صورت خود دچار اضطراب می شوند. کندن آکنه از عادات نامناسبی است که در اثر اضطراب و استرس ناشی از نمایان شدن جوش روی صورت، شکل می گیرد.
- خشک شدن تدریجی پوست: رطوبت پوست در اثر کم خوابی از بین می رود و در پی آن، آکنه پوستی بر صورت شما نقش می بندد. بنابراین میان رطوبت پوست و کم خوابی، یک رابطه مستقیم وجود دارد. کم خوابی در صورت تداوم به قرمزی پوست منتهی می شود. خواب کم علاوه بر کاستن از رطوبت پوست، سطح pH پوست را کاهش می دهد و پوست را از قیافه می اندازد. همین که سطح pH پوست پایین بیاید، سلامت پوست به خطر خواهد افتاد و خشکی پوست حاصل می گردد. در صورتی که پوست شما بر اثر بی خوابی خشک شده است باید هر چه سریع تر نسبت به درمان سریع خشکی پوست اقدام کنید.
- تشکیل پف به دور چشم: خستگی بر پوست های افراد کم خواب عارض می شود و در اثر خواب ناکافی، زیر چشم ها، پف کرده و کبود به نظر می رسد. این پف سیاه، خود را عمدتا صبح زود یا پس از صرف یک وعده شور غذایی، بیشتر در آینه نمایان می سازد. علت تشکیل حلقه ای از پف سیاه به دور چشم را به جمع شدن مایعات در بافت نرم دور چشم، نسبت داده اند. برای رفع پف زیر چشم می توانید از تزریق فیلر زیر چشم استفاده کنید.

کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست

- پیری زودرس و نابهنگام پوست: کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست به حدی شایع است که بالأخره، پیری زودرس را برای افراد رقم می زند. هنگامی که خواب خانم ها از کیفیت پایینی برخوردار باشد، پوست آنها آب و تاب خود را از دست می دهد. از دست رفتن زیاد آب، تاثیر زیادی روی تضعیف لایه بیرونی پوست دارد. خواب مناسب در تقویت بدن برای ترمیم پوست مؤثر است و خانم های کم خواب، ۳۰ درصد کمتر از خانم هایی با خواب کافی از ترمیم پوست بدن بهره مند می شوند. همچنین پوست افرادی که در معرض اشعه فرابنفش خورشید، به قرمزی می گراید، با خواب کافی قابل ترمیم خواهد بود.
شواهد کافی برای نشان دادن آنکه خوابیدن به نحو خاص خود ممکن است، که به چین و چروک های پوستی بیانجامد، در اختیار نداریم. مطابق با بسیاری از آزمایش ها، ارتباط تنگاتنگی میان شل شدن پوست و ایجاد چین و چروک با وضعیت خواب، دیده نشده است. با وجود این، پاره ای از تحقیقات نحوه خواب را در تشکیل چین و چروک در پوست بدن تاثیرگذار می دانند. بنابراین بهتر است که افراد با خوابیدن روی بالش های مخصوص، از شدت فشار عارض شده بر پوست خود بکاهند.

راهکارهایی به منظور رفع پیامدهای کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست

با ورزش و مطالعه، تن را برای گذاشتن سر روی بالش خسته سازید، تا عوارض ناشی از کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست را کاهش دهید. برای ایجاد تعادل میان خواب و بیداری، یک روال منظم را در پیش بگیرید. مثلا یک ساعت مقرر را برای رفتن به رختخواب مشخص کنید و بر اساس آن به خواب فرو بروید.
با تمرینات یوگا و مدیتیشن، استرس را از خود دور سازید و به آرامش برسید. این آرامش می تواند، معضل بی خوابی را از تن و روح شما رفع کند. پیاده روی نیز در شکل گیری خواب به موقع نقش دارد و می توانید پاسی از ساعات شب را به قدم زدن تا یک محدوده خاص اختصاص دهید. تغذیه مناسب هم به طور بالقوه در ایجاد خواب کافی مؤثر واقع می شود. به عنوان مثال، دوغ را جایگزین نوشابه کنید؛ تا شب ها خواب بهتری داشته باشید. در رژیم غذایی تان نیز از مواد غذایی برای تقویت مو و پوست استفاده کنید.

راهکارهایی به منظور رفع پیامدهای کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست

کلام پایانی
لابد پیش از این، در مجلات پزشکی راجع به اثرات کمبود خواب بر سلامت و زیبایی پوست زیاد خوانده بودید. آخرین یافته های مربوط به اثرات قابل ملاحظه خواب کم بر سلامت پوست را در این مقاله گنجاندیم، تا اطلاعات شما در این خصوص تکمیل شود. اگر به میزان کافی نخوابید، سیتوکین در بدن کاهش می یابد. سیتوکین به طیفی از مولکول ها گفته می شود که در مقاومت بدن در مقابل عفونت های پوستی مختلف، نقش دارد.عوارض شایع پوستی ناشی از کم خوابی را به طور مفصل ذکر کردیم و شما را از راهکارهایی به منظور مقابله با کم خوابی بهره مند ساختیم. چنانچه هنوز از بی خوابی مزمن رنج می برید، می توانید با پزشکان کلینیک زیبایی آسمانه به مشورت بپردازید. با تغذیه کافی و خواب مؤثر، پوست سالم و بدون آکنه را روی صورت خود تجربه کنید.

دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
پاسداران، خیابان دولت (یوسف کلاهدوز)، بعد از اختیاریه، ابتدای کوچه زنجانپور، پلاک 1، طبقه اول، واحد 2. 
09356748492 - 09356748493
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به کلینیک زیبایی آسمانه می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح